søndag 18. april 2010

Polens maktelite død

For noen dager siden skulle repsresentanter fra polske myndigheter til Smolensk i Russland for å være med på en minnemarkering for Katyn-massakren under 2. verdenskrig. Russland og Polen har i mange år hatt et kjølig forhold. I løpet av disse 70 årene har ikke Russland kommet med en offentlig beklagelse for massakren. Da dette endelig skulle skje, styrtet flyet med Polens delegasjon på vei inn til landing i Russland.

På grunn av tåke fikk piloten beskjed om å lande på en annen flyplass, men han fulgte ikke disse rådene. Flygelederne fikk heller ingen av de rapportene mannskapet om bord skal gi på vei inn til landing. Av de døde var bokstavelig talt omtrent hele Polens maktelite. Jeg finner det veldig mistenkelig at dette var en ren, tilfeldig ulykke. Piloten var fullstendig klar over hvem han fraktet, men tok likevel en så stor risiko. Hadde ikke kommet som en bombe hvis det viser seg at piloten var russisk, for å si det sånn.

Forhåpentligvis blir dette en vekker for hele verden. Plasserer man så mange ledere i samme fly, kan det få store konsekvenser. Av de døde finner vi blant annet Polens president, militære ledere for marine, bakke og luftstyrker, sentralbanksjef samt de siste overlevende fra massakren.

                              Polens avdøde president Foto: vg.no/Reuters

Igjen, ugler i mosen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar